Van fietskar naar barista

Hallo mijn naam is Simon en ik ben een barista.

Het verhaal van Kaffee Velo begint aan de andere kant van de wereld, een tropische miljoenenstad in het oosten.

Oprichter Simon Lootens studeerde in 2015 in Ho Chi Minh Stad, Vietnam voor zijn buitenlandse studie. Een bruisende metropool met een unieke koffiecultuur. Vietnamezen drinken koffie op een totaal andere manier dan wij Belgen. Door de tropische temperaturen drinken ze hun koffie met ijs.

Na kennis gemaakt te hebben met dit drankje wist hij één ding zeker. Dit wil ik mensen in België laten proeven.

Vastberaden door en gebeten door de koffie microbe verslond hij al het materiaal dat hij kon vinden rond dit drankje. Hij kocht zijn eerste bonenmaler en espressomachine.

Als student had hij maar beperkte middelen dus moest hij inventief zijn. Hij bouwde een fietskar om tot rijdende koffiebar om zo door de straten van Gent te rijden.

Simon Lootens
koffie geschiedenis

Kaffee Velo was geboren.

Een rijdende koffiebar was voor vele mensen nog onbekend. Een grote uitdaging om aan de man te brengen.

Een vaste locatie op de markt was hiervoor beter geschikt en al snel werd een verkoopkraam gebouwd waarmee Simon op openbare plaatsen en evenementen kon staan.

Tijdens het vele experimenteren met zijn espressomachine leerde Simon de geheimen om een héérlijk kopje koffie te zetten.

Nu deelt hij deze passie door het geven van workshops, teambuildings en het leveren van z’n eigen koffiebonen aan plaatselijke horeca en bedrijven.

Hij neemt mensen mee in het verhaal achter de boon en leert hun technieken die hem zelf jaren gekost hebben om te perfectioneren.

Door kleine veranderingen in je koffieritueel te introduceren en jezelf te informeren kan je zelf heerlijke koffie zetten.

koffie workshop
koffie workshop bestellen

Contacteer ons

Neem gerust contact op met al jouw koffievragen. We bespreken jouw vraag graag, met een koffietje erbij.

Contact